zondag 3 juni 2012

Stabiel maar zorgelijk

We zijn weer twee nachten verder en ik wordt nog steeds in slaap gehouden. Naast de machine voor de ademhaling hebben ze nog een machine geplaatst. Deze geeft wat stikstof en zorgt voor een extra helpende hand bij mijn ademhaling. Ik hou nog steeds veel vocht vast waardoor het ballon en plofkip verhaal nog steeds van doen is. De arts die pappa vanmorgen bij het ochtendgloren tegenkwam noemde de situatie stabiel maar wel zorgelijk. Door middel van de medicijnen weten ze alles stabiel te houden. Hoe het er van binnen aan toe gaat is moeilijk te zien dus ook moeilijk te zeggen. Dat er een schimmel in mijn longen huist staat inmiddels vast. In hoeverre deze actief is laat deze schimmel zich niet vertellen. Mijn lijf die momenteel alle rust verdiendt na het vechten van de laatste periode komt nu tot rust. Doordat ik nu slapende ben hoef ik niet te werken om wakker te blijven en zo ook niet te pijn te onderdrukken. De medicijnen en apparaten kunnen samen met de rust haar werk doen. Vanmiddag komen mamma, Niels en Juul deze naar mij toe. Samen met pappa blijven ze in het Ronald Mac Donald Huis slapen. Ze verheugen zich hierop. Niet alleen het samen zijn maar ook het verblijf in dit huis vinden ze tof! Ik hoop dat Juul en Niels mij nog wel herkennen aangezien ik er door het vele vocht toch ietwat anders uit ben gaan zien. Ondanks dat ik slaap ben ik blij ze straks om me heen te hebben. Dit voelt goed.

5 opmerkingen:

 1. Zal niet zeggen wat voor taal we uitslaan als we de laatste berichten lezen.
  Meidje volhouden....
  Sjoerd en Carlieke blijven zwemmen....
  Met een brok in mijn keel toy,toy, toy.
  Amersfoort, Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Met kippenvel op mijn armen na het lezen van het laatste berichtje wens ik jullie heel veel sterkte. En Maud, ik hoop dat de rust je zoveel goed doet dat je je snel weer kunt laten horen.

  Ellen (nee, jullie kennen mij niet, Sjoerd vroeg het zich al even af na mijn berichtje over het collecteren in Assendorp, ik ben net als jullie Assendorper en via de bakker en daarna Linda betrokken geraakt.)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sterk.

   Dat is wat jullie samen zijn en wat een vreselijke angst,pijn,ellende en alles wat niet te noemen is. Volg jullie dagelijks en leef erg mee.I

   Verwijderen
 3. Lieve, dappere Maud,

  'n Brok in mijn keel. Wat gebeurt er veel in je leventje.....
  Rust uit en houd vol!

  Papa en mama van Maud: wat heftig is dit allemaal. Wens jullie veel sterkte.

  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vrouwtje, kop op. Ik hoop dat de rust zijn uitwerking zal hebben. Ik denk aan jullie. Er denken een hele boel mensen nu aan jullie. Xxx

  BeantwoordenVerwijderen