woensdag 6 juni 2012

Glimlach

De kracht die ik de laatste dagen van een ieder heb mogen ontvangen helpt! Al jullie kaartjes, brandende kaarsen, berichten op de blog en bovenal de gedachten die jullie naar mij hebben gezonden hebben effect, het helpt. Daarnaast draagt het bezoek van de familie vandaag er toe bij dat er gezegd kan worden dat mijn toestand stabiel is. Voor het eerst sinds dagen zie ik een glimlach bij de zusters en dokters op hun gezicht voor wat betreft mijn zorg. De glimlach van de zusters naar pappa is er vanaf de eerste dag al geweest. De dialyse doet haar werk, er komt weer wat plas vanuit mijn katheter naar buiten zetten. Wonderbaarlijk, aldus één van de artsen. De nieren gaan weer een beetje actief worden. De medicijnen voor de bloeddruk worden langzaam, zeer langzaam afgebouwd. Daarnaast wordt de huiduitslag minder. Moet wel zeggen dat het zorgwekkend blijft en er nog niets over te zeggen valt maar er is meer hoop. Ik lijk dus momenteel niet slechter te worden. Nu afwachten tot ik deel mag gaan nemen aan de stijgende lijn. Het kan dus per dag veranderen, dat blijkt nu. Gister is er aan pappa en mamma gevraagd om op zoek te gaan naar donoren. Donoren voor witte bloedcellen die afkomstig moeten zijn vanuit de familie. Uiteraard van gezonde personen, liefst mannen omdat deze beter te prikken zijn. Wanneer het blijft zoals het nu is of toch weer slechter zou gaan kunnen witte bloedcellen mij helpen om de aanwezige schimmels en overige ballast te bestrijden. Deze soldaatjes zijn nu te weinig aanwezig om dit zelf goed te kunnen. Momenteel zijn oom Robert en opa Jan het traject in gegaan om hieraan mee te gaan doen. Helemaal geweldig vind ik dat. Voor hun vanzelfsprekend maar voor mij erg bijzonder. Daarnaast hebben pappa en mamma wat lijntjes uitgezet bij overige familieleden omdat bloedcellen van één persoon slechts drie dagen werkzaam zijn. Oomlief begint vandaag met medicijnen om de aanmaak van witte bloedcellen bij hemzelf enthousiast te maken. De komende drie dagen wordt hij gevraagd om naar het ziekenhuis te komen. Hier wordt hij dan voor drie uur per dag aan een machine gezet. Vanuit zijn ene arm wordt bloed ontrokken uit zijn lijf en via zijn andere arm wordt het bloed weer ingebracht. Buiten zijn lijf zal de betreffende machine de witte bloedcellen er uit gaan filteren. Vervolgens kunnen ze deze cellen bij mij in gaan brengen. Na deze drie dagen zal opa Jan zijn stokje overnemen. Aansluitend zal het stokje aan persoon drie, vier misschien vijf overgegeven gaan worden. Wanneer het inbrengen van deze cellen bij mij zal gaan gebeuren hangt dus af van mijn toestand. Wanneer ik komende uren stabiel zal blijven en misschien zal verbeteren zullen ze niet van deze cellen gebruik gaan maken. Het toedienen van deze cellen kan namelijk ook een antireactie geven met onherstelbare gevolgen. Het zal dus een laatste strohalm moeten zijn die we zo lang mogelijk proberen uit te stellen. Voor nu kan ik zeggen dat we weer iets hoopvoller zijn dan gister.

33 opmerkingen:

 1. Linda Esselink6 juni 2012 om 09:20

  Ik hoop dat je snel de stijgende lijn te pakken hebt!
  We blijven je positieve gedachten sturen!!

  veel liefs Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Janneke & Andre6 juni 2012 om 09:26

  Wat fijn, een positief bericht!
  Dat geeft weer wat kracht in deze moeilijke tijd!!
  Blijven vechten kleine grote kanjer!

  Familie: heel veel sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lieve maud, de kaarsjes blijven branden in de hoop dat de stijgende lijn blijft!
  Je bent een kanjer, net zoals pappa mamma Niels en juul.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat goed! Blijf vechten kanjer!

  Christiene

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zet 'm op meisje! We blijven aan je denken en positieve gedachten naar je sturen!
  Nelis, Colette en Lisanne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vrouwtje, wat ben je een vechtertje! Goed zo! Zó knap van jou!! We blijven allemaal positieve energie sturen. En natuurlijk hebben de geluiden van je familie effect. Je zult wel gedacht hebben: ik wil ook meedoen!!Ik hoop zo dat de stijgende lijn zich nu zal ontwikkelen.Alle beetjes goed nieuws helpen. Dikke knuffel voor Juul, Niels en papa en mama. En die opa en oom van jou, daar bof je ook maar mee!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Maud,
  Wat een achtbaan de afgelopen week. Heftig om te lezen. Wat zal iedereen om jou heen zich zorgen maken. Gelukkig vandaag iets positiever nieuws. Ik bid voor jullie dat het toch de goede kant op mag gaan!

  Willeke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat zijn we blij te lezen dat het een heel klein beetje beter gaat. We sturen je positieve gedachten en het kaarsje blijft voor je branden hier in Zwolle. Knuffel van Detmer, Linda, Floor, Sil, Loes en Ise.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dag papa en mama,

  Hopelijk was dit de bodem van de put en is het nu alleen nog maar omhoog!
  Ik blijf jullie volgen en aan jullie denken.

  Maud, keep up the good work and spirit!

  Groet,

  Susanne

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat ontzettend fijn om te lezen dat de situatie stabiel is en niet nog verder achteruit gegaan is. Dit geeft hoop en moed in deze moeilijke tijd. Lieve Maud, we hopen dat je de kracht hebt om hier weer bovenop te komen. Gezien je sterke karakter moet dit gewoon lukken!!!!! HEEL VEEL LIEFS VOOR JULLIE ALLEMAAL uit Genemuiden

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Fijn dat er weer iets beter nieuws is! Wat doen jullie het toch goed! We leven enorm mee en hopen op nog beter nieuws de komende tijd!!! Kop op en liefs uit Drenthe!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Lieve Maud, we hebben zojuist jouw lieve opa gesproken, o o o wat een spannende week beleef jij samen allen die je lief zijn!

  Wij hopen en bidden dat je dit overwint!

  Zet hem op kanjer!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. lieve maud,

  zet hem op!

  we kunnen niet meer doen dan jullie te laten
  weten dat we aan jullie denken!!

  Heel veel sterkte.

  LIEVE groet vanuit overberg

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Beste Maud en familie,

  Wat een heftige tijd en wat sta je als naasten machteloos.
  Heel veel sterkte. Zullen een kaarsje voor je branden.

  Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Lieve dappere Maud, blijf vechten meisje, pak die lijn stevig vast en klim erlangs omhoog, je kan het......
  Ouders en familie, ik denk heel de dag aan jullie, hou vol en houd moed!
  Wendy (mama van 2)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Maud kom op! Je kan het! Ik hoop van harte dat de verbetering in je situatie door mag zetten. Heel veel sterkte toegewenst ook voor je vader, moeder, broer, zus en natuurlijk je verder familie.

  De trouwe volgster van je blog uit Zwolle: Betty.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Mariken, Peter en Renate6 juni 2012 om 13:05

  Wat een thriller, we zijn steeds je blog aan t checken. Fijn dat t nu wat stabieler is! Hou vol en beterschap, meid.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat fijn om te horen dat het wat beter gaat .... Heel veel sterkte toegewenst voor allemaal .... Blijven hopen , bidden dat de stijgende lijn door blijft gaan

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Lieve Maud

  Dat zijn de goede berichten!! Hou vol Maud, je kunt het!!
  Wij denken aan je en aan je papa en mama, broer en zus!

  Liefs Ruud Rebecca Naomi Thirsa en Mirthe

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Elke keer als ik je blog lees kijk ik eerst naar die mooie foto van jou. Wat ben jij een lekker moppie! Maar bij het lezen van je laatste blogs viel de wereld telkens even stil...Kom op meid, jij gaat het winnen van die rotziekte! De hele dag denk ik aan de zin van Lucebert; alles van waarde is weerloos. Dus we blijven hopen en bidden op de weg naar boven. Laat je het ons weten?
  Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hoi lieve Maud,

  Blijf knokken meid, want ik wil jou hier in Amerika ontmoeten!!
  We duimen heel hard voor jou!!

  Lieve groet van je lotgenootje Isa

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Lieve Maud,

  Ook ik kijk altijd eerst naar de foto van je lieve koppie.
  Blijf knokken meisje! Ik denk aan je.
  Dikke kus uit Groningen

  BeantwoordenVerwijderen
 23. He Maud, dat is inderdaad beter nieuws. Pfffff...stukje opluchting ook bij mij hoor. Ik vind het helemaal top wat oom Robert en opa Jan voor je doen. Ik hoop dat paps en mams nog veel meer donoren voor je vinden! Nou dametje, hou je weer taai hoor!!
  Ik blijf je volgen.
  x Alice

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Lieve Maud,

  Bij ons branden kaarsjes, we zeggen gebedjes en denken hééél veel aan jou, maar ook aan je papa en mama en Niels en Juul. Je bent een knokker, dat blijkt maar eens te meer. Zet hem op meis, Amerika wacht!!

  Lieve groeten van Marieke, Koen, Hanna en Puck

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Lieve Maud
  Wat fijn dat er iets beter nieuws is, ik blijf aan je denken en 'bidden' voor een verder verbetering en uiteindelijk geheel herstel.
  Wat ben je een enorme knokker en samen met Carlieke, Sjoerd, Niels en Juul. Zet hem op met elkaar.
  Lieve groet Dineke

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Lieve Maud,
  Wat fijn dat de medicijnen en apparaten werken!
  Nu mooi verder klimmen uit je dip, zet hem op, je kan het=]
  Ook met de hulp van je lieve familie
  We denken aan jullie

  Liefs fam. Kok

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Zet hem op lieve maud!
  Ik heb voor je gesmst!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Lieve Maud, elke dag denk ik even aan jou en aan Juul, Niels, Carlieke en Sjoerd. Je bent een echte vechter en iedereen staat om je heen om je te helpen met alles wat mogelijk is. Mijn gebeden zijn ook voor jullie als gezin.
  groetjes van Minke.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. De verbetering heeft bij ook bij ons een glimlach op ons gezicht getoverd. Laat dit de eerste aanzet zijn tot een stijgende lijn die doorzet.
  We denken veel aan jou en natuurlijk ook aan je ouders, Niels en Juul.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Lieve Maud, we denken aan jou, je papa en mama en Niels en Juul in #verbondenheid.

  Marianne, namens de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Beste familie,

  Wat worden jullie op de proef gesteld met zijn allen, ik heb grote bewondering voor hoe jullie de buitenwereld op de hoogte weten te houden. Ik ken jullie niet, maar voel veel genegenheid voor jullie.
  Maud is een toppertje,
  woorden schieten verder tekort. Ik wens jullie heel veel sterkte en ook ik bid voor Maud en jullie gezin.

  een moeder

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Je bent akplweer begonnen met het beklimmen van de berg, we hopen dat je snel de top mag bereiken.

  We denk aan jou en Niels, Juul en papa en mama

  Liefs Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Dag lief meisje,

  Blijf vechten! Hier brandt een kaarsje voor jou, voor je papa en mama én voor je broer en zusje.

  Maria

  BeantwoordenVerwijderen