vrijdag 1 juni 2012

Interne verhuizing door schimmel

Ik lig nu precies een week op de HC (High Care). Tijd voor wat anders.......op naar de IC (Intensive Care). Nu is het niet omdat ik dit zo graag wil. Als het aan mij had gelegen was ik weer terug gegaan naar mijn vertrouwde afdeling M2. Helaas. De verzuizing is lettelijk naast de deur, ook op M3 waardoor het binnen vijf minuten is bekeken. Na een kort afscheid van pappa aan de HC zusters stelt hij zich direct daarna voor aan de zusters op de IC. Uiteraard zoals verwacht heten ze mij en pappa van harte welkom. Op de plek waar ik toen lag hangt dezelfde Bumba ballon die ik toen ook aan mijn bed had hangen. Voor mij is dit een bekende afdeling. Direct na de operatie waarbij ze de tumor hebben verwijderd kwam ik hier ook enkele dagen logeren. Echter wordt ik nu wederom achter gesloten deuren gestopt. Ben slechts 10 plekken verhuist. Van kamer 10 naar kamer 20. De verhuizing heeft vele nadelen voor mij maar ook voor pappa. Er zijn geen ramen rechtstreeks naar buiten gericht. We mogen hier niet bellen en het ergste van alles is dat pappa hier niet mag blijven slapen. Eén voordeel voor pappa, hij heeft rechtstreeks zicht op de werkplek van de zusters. De reden van de verhuizing is niet prettig te noemen. Uit de vele prikjes en de daar op volgende bloedkweekjes hebben ze een schimmel ontdekt die in mij huist. Hoe deze ontstaat mag Broeder Joost weten, ik heb geen idee. Dat ik gevoelig ben voor schimmels en bacteries is bekend, dat komt door mijn enorme lage weerstand. Het schimmel huist in mijn longen en er bestaat ook een kans dat deze in mijn hoofd actief is. Wat hier de gevolgen van kunnen zijn is nog onbekend. Hoef ik dan ook niet te weten want het moet eerst nog onderzocht worden. Het onderzoek zal niet lang op zich laten wachten. Het beetje voeding dat ik nog kreeg is een paar uur geleden stop gezet en vanavond al gaan ze een ct scan van mijn longen en mijn hoofd maken. Dit uiteraad onder narcose gezien ik hier voor stil moet gaan liggen. Tijdens of na de scan zullen mijn longen schoongespoeld gaan worden. Schijnt best heftig te zijn waardoor ik ook aan de beademing zal komen te liggen. Ze zullen wel een hogedrukspuit naar binnen brengen om dit te doen. Deze dag krijgt dus een nare wending en daar we naar verbetering onderweg waren zakken we weer wat verder terug. Ik wordt er samen met pappa verdrietig van maar ondanks alles zijn we sterk!

7 opmerkingen:

 1. Ohwwww, gadver de gadver, dit is niet leuk! Een virtuele knuffel voor jullie allemaal. Jullie kunnen het!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo sterke kanjers!
  Wat shit zeg.
  Een stap terug, hopelijk straks weer volle vaart vooruit!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Marieke van Woerkom1 juni 2012 om 14:11

  Wauw meiske, je krijgt, samen met je papa en mama wel heel wat te verduren. Ik vind je een superdappere dame, en weet zeker dat je je ook hier doorheen gaat vechten. Maar voor de tussentijd wens ik jullie veel sterkte!! We denken aan jullie.

  Liefs van Marieke en Koen en knuffels van Hanna en Puck

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Maud, je bent wel heel stoer he? Beloof maar dat je weer helemaal beter wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lieve dappere Maud,
  Wij kennen elkaar niet maar wat vind ik jou een enorme kanjer en wat zit het je tegen! Ik hoop voor jou dat je je snel weer een beetje beter mag voelen en dat deze hele vervelende kuur waar je nu zo ziek van bent er uiteindelijk voor gaat zorgen dat je weer beter word! Lief meisje, ik zal heel hard voor jou en je familie duimen........
  Wendy, een mama van 2

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super dappere maud (en de rest)
  Nu lig je op de kamer waar Vera 6,5 week geleden nog lag.
  Die huppelt gelukkig weer vrolijk rond.
  Ik hoop zo dat jij je ook snel weer wat beter mag gaan voelen en net als Vera wonderbaarlijk snel op mag knappen..
  Heel veel sterkte, ook voor papa, mama, Niels en Juul!!
  Dittie (mama van Vera en Lise)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mijn lieve sterke Maud,

  Samen blijven wij sterk!

  Opa Arnold

  BeantwoordenVerwijderen