vrijdag 8 juni 2012

Soldaten van oom Robert zijn actief.

Naast de machinerie die alle dagen op mijn kamer aanwezig is en ook loopt zijn nu ook de soldaten in opmars gekomen. Deze soldaten, afkomstig van oom Robert zijn sinds gisteravond goed hun werk aan het doen. Het getal voor het totaal aan witte cellen die mijn lijf zelf aan het produceren was lag tussen de 0,1 en 0,2. Dit zijn getallen die mij niet veel zeggen maar ik moet minimaal een waarde hebben van 0,5 om iets tegen de schimmels en infecties in mijn lijf te kunnen gaan doen. Na het toedienen van de cellen gisteravond gaf de meter om acht uur een waarde van 6,2 aan. Dit komt er na berekeningen, die ik zelf helemaal niet snap, op neer dat er gisteravond 5,8 miljard granocyten per liter bloed die in mijn lijf zitten. Om zes uur vanmorgen zat de meting op 4,8. Betekent dat ik nu een aantal granulocyten in mij heb van ruim boven de vier. Een deel van de cellen breekt direct af en een deel zal haar werk gaan doen. We mogen dus zeggen dat onze eerste donor direct een super maar dan ook super goede is. De eerste strohalm, oom Robert in dit geval, waar we ons met z'n allen aan vastpakken is een stevige en krachtige. Wederom emoties, dit keer van voldoening en hoop. Het doet me goed dat hij dit voor mij kan en mag doen. Omdat deze eerste hoeveelheid cellen voor mij nu voor vandaag ruim voldoende is zal Robert vandaag niet aan de bloedmachine gezet gaan worden. Hij slaat een dag over waardoor donor opa Jan zich ook wat later volgende week mag melden. Voor nu, vandaag, heb ik dus voldoende granulocyten in mijn lijf om de schimmels en bacteriën met deze soldaten aan te gaan vallen. Oorlog in mijn lijf momenteel, we gaan door met vechten. Verder kan ik zeggen dat mijn toestand nog steeds stabiel en best zorgwekkend blijft. Het duurt nog wel heel wat dagen voordat we kunnen zeggen dat ik mij aan de strohalmen op het droge mag gaan trekken.

29 opmerkingen:

 1. Lieve Maud en familie,

  Wat goed te horen dat de waardes nu zo hoog zijn! Super dat oom Robert dit voor jou kan doen!
  Wij wensen je heel veel kracht toe om te blijven vechten en voor jouw papa en mama, Juul en Niels heel veel sterkte in deze onzekere zenuwslopende periode!

  Lieve groeten,
  Ruud, Rebecca, Naomi, Thirsa & Mirthe

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hulde aan de witte soldaten van oom Robert!
  Zet 'm op vrouwtje!

  Liefs,

  Susanne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super zeg de Gé wordt goed beklommen

  Liefs yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super de zeg de berg wordt goed beklommen

  Op naar de top

  Liefs yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vooral blijven strijden! Ik volg recent van op een afstandje mee en steek mijn 2 duimen in de lucht... Go Maud! Groetjes, Trui

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Go Go GO GO soldaatjes!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Zet hem op poppie!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super fijn nieuws om te horen, en wat fijn dat je oom zoveel witte soldaatjes heeft kunnen leveren en voor je vechten. Heeel veel sterkte in deze spannende strijd samen met je papa, mama je broer en zus. We blijven positieve gedachten zenden. Liefs paul en dineke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lieve Maud,

  Ik volg je al geruime tijd en leef enorm met je en je familie mee. Ik pink nu een traantje weg omdat ik heel blij ben dat de laatste strohalm zijn werk blijkt te doen.

  gr.
  Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je doet het hartstikke goed, Maud! Nog even doorgaan zo!
  Kaarsjes blijven hier branden voor wat extra steun.

  Groeten vanuit de Anemoonstraat

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lieve schatten,

  Wat is het toch allemaal spannend! Blij te horen dat de glanulocyten van Robert goed hun werk doen. Maud lieve schat, wat ben jij toch een strijder. Jij doet jouw naam echt eer aan. Nog even volhouden meis, in gedachten zijn wij bij jou en je familie. Lieve Sjoerd, Carlieke voor jullie alle kracht. Wij vinden jullie zo dapper en moedig. Houd allen vol! Jullie dragen dit niet alleen. Succes en fingers crossed.

  Liefs en dikke kus,
  Leo, Ellis, Jeroen, Jasper, Marlous, Luc & Sam

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Maud, ik duim voor je hoor, zo'n flinke meid!!! En heel je familie staat nu zo dicht bij je... samen komen jullie er wel!!
  DIKKE knuffel & veel liefs, Poekie (een lieve, maar ontdeugende gebreide kat) en Saskia (baasje & vriendje van Poekie) xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Lieve maud,
  Dit is goed nieuws. Je oom Robert heeft geweldig werk afgeleverd!
  Mooi dat mensen dit voor elkaar kunnen doen!!!! Meissie, we blijven heel veel aan jou en je familie denken. Zijn ontzettend trots op jullie. Jullie zijn zo krachtig met elkaar, volhouden!
  Andre, daan, Nina, Noah en nanne

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Lieve Maud,
  Ik ken je niet persoonlijk en jouw papa en mama ook niet. Maar, vanuit mijn werksituatie volg ik je al geruime tijd. Ben zelfs al een keer bij je opa en oma thuis geweest om collectebussen op te halen, je zus was er toen ook, en heb laatst een broodje (met stroop) voor je grote broer Niels mogen smeren op het kinderdagverblijf!
  Ik vind je een hele dappere meid en hoop dat je de kracht hebt om je hieruit te vechten. Zet 'm op meid! Ik denk aan je!
  Joyce Bredenoort

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Lieve Maud, ik leef met je mee, het is zo spannend... gelukkig werkt de 'strohalm' goed! Heel veel liefs en veel positieve energie voor jou, je pappa, mamma, broertje en zusje...
  Ik teken voor jullie!

  Kus Willemien

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Lieve Maud, ik ken je niet maar zag je site staan. Wij hebben dit ook meegemaakt met ons dochtertje Femke. Ik wens je dan ook veel kracht toe en je ouders ook! Maar zoals ik gelezen heb ben je een heel dapper meisje!Ik hoop dat alles goed zal gaan werken! Ik denk aan jullie!
  Paulowna Schoneveld

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Lieve Maud,

  Wat een oneerlijke en ongelijke strijd moet jij toch leveren.....!! Maar wat een strijdlust toon je toch, bewonderenswaardig!! Respect!! Nu hopen we met z'n allen dat je deze strijd, samen met de witte soldaatjes van je ome Robert, gaat winnen!! Al onze positieve gedachten gaan nu uit naar jou en ook je hele familie!!

  Liefs, Rian, Iwan, Koen & Daan Buter uit Meppel

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Maud en familie,
  Wat ontzettend fijn dat de weg omhoog is ingezet en dat deze ingreep zo goed uitpakt, al vast een hele opluchting.
  We leven met jullie mee.
  Ontzettend knap hoe jullie de spirit erin proberen te houden. Keep up.

  Jouw lotgenootje Isa en haar familie

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Dapper meisje, als mijn soldaatjes bij jou zouden passen, dan zou ik direct naar je toe komen!!!! We kennen elkaar niet, maar mijn hart gaat naar jou uit!!Blijf volhouden meisje, je kan het!!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hé lieve Maud,

  Het is oorlog in je lijf, lees ik. Dat klinkt heftig.
  Ik wens je toe dat de soldaten van oom Robert gaan winnen!!!

  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 20. lieve Maud,

  Wat ben jij een lief dapper meisje,ik ken je niet persoonlijk maar mijn zus Marja heeft mij alles over jou verteld en wij zijn diep onder de indruk we hopen dat de soldaatjes het gaan winnen!!! we leven met jullie mee.

  Nettie

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Lief dapper meisje wat fijn dat de witte soldaatjes hun werk goed doen ... Heel veel sterkte en voor papa en mama ook . Wat moeten jullie toch veel meemaken . Ik denk aan jullie , heel veel kracht toegewenst . Een oma

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Lieve Maud,
  Ik ken je niet, maar wat ben jij dapper en een vechtertje.
  Veel sterkte ook voor je papa, mama, zus en broer

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Beste familie,

  ik blijf jullie volgen, na van de week met tranen en kippenvel de blogs gelezen te hebben, komt er nu weer een stukje hoop bij mij naar boven. Wat zullen jullie in angst leven, heel veel sterkte voor jullie allemaal.
  Maud, je bent een echte strijder, en de andere familieleden strijden natuurlijk even hard mee

  een moeder

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Lieve Maud,
  ik ken je niet persoonlijk, maar leef ontzettend met je mee. Durfde bijna niet meer op je site te kijken, het waren geen leuke berichten, maar nu iets positiever. Gelukkig!
  Hoop dat de witte soldaatjes van je oom hun werk goed doen.
  Leef met jouw en met je ouders, broer en zus mee!
  Houd vol kanjer.

  Lieve groeten vanuit Zeeland,zomaar een mama

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Andre en Janneke8 juni 2012 om 16:27

  Wat een gevecht, fijn dat de soldaten van je oom ook zo strijdlustig zijn!!
  Lieve mensen, allemaal sterkte!!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ook hier wordt enorm meegeleefd, ik hoop zo dat jullie dappere Maud deze aanval te boven komt. Jullie, en haar broer en tweelingzus en de rest van jullie familie kunnen haar niet missen! Gelukkig is er door de helden van de Alpe d'Uzes veel geld opgehaald voor onderzoek, onder andere naar neuroblastoom, zodat hopelijk deze rotziekte ooit beter behandelbaar is, en dat de behandeling ook minder loodzwaar is.
  Zo erg, reageert jullie Maud zo goed op de bestrijding van de kankercellen, maar is de behandeling zelf zo zwaar dat haar lijfje daar haast niet uit komt...
  Zet 'm op, kleine meid, er wordt aan je gedacht. Hopelijk komt al die kracht van aandacht ergens bij je binnen en ga jij je papa en mama heel blij maken...

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Mariken, Peter en Renate8 juni 2012 om 23:46

  Maud,

  Wat fijn dat je nu geholpen wordt in je strijd, door de soldaten van je oom. Sterkte meid en hou vol!

  Mariken, Peter en Renate

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Hallo Maud,

  Met de soldaatjes van oom Robert en opa moet het zeker lukken.
  Ik hoop van harte dat het de goede kant weer op mag gaan, en dat voor een meisje van net 2 jaar..... Wat een moeilijke en verdrietige tijd voor jullie allemaal.

  De trouwe volger van je blog uit Zwolle: Betty.

  BeantwoordenVerwijderen