donderdag 14 juni 2012

We zijn er nog LONG niet!

Alleen een behangetje zal niet voldoende zijn voor mijn longen. Er zal eerst een nieuwe stuclaag aangebracht moeten gaan worden. Voor dat dit kan gaan geschieden zullen eerst het oude behang en de vele, maar dan ook vele lijmerige slijmlagen opgeruimd moeten gaan worden. Er zit veel slijm in mijn longen als gevolg van de infectie/schimmel. Hierdoor gaan de gangen naar mijn longen, waar de lucht door naar binnen en buiten gaat, dicht zitten. Gevolg is moeilijk ademen. Gister is de longdokter met een camera en schoonmaaksetje naar binnen geweest. Hij heeft gesloten deuren met slijm opnieuw weten te openen. Dat het met de longen slecht gaat was duidelijk maar na dit longavontuur is nog meer duidelijk dat het slechter dan slecht met ze gesteld is. Na een gesprek met pappa en mamma liet de longdokter weten dat alles reeds uit de kast is gehaald om mijn longen op te kunnen lappen. Het enige wat de longen beter zouden kunnen maken is de kracht van mijn lichaam samen met de diverse bloedtransfusies die ik tot mij krijg. Afwachten en geduld dat is waar de tijd mee verstrijkt. Door verslappingsmedicijnen af te bouwen kan ik zelf weer wat krachten gaan gebruiken om te helpen. Ik begin hierdoor mijn mond, vingers en oogleden weer ietwat te gebruiken. Het is minimaal maar ik herken de stemmen van Niels, Juul, Pappa en Mamma wat ik laat blijken door mijn ogen te laten zien. Dit doet mijn omgeving goed. Reageer ook al een beetje op de muziek van Bumba en Biba Boerderij. Help zelfs al een klein beetje mee met zelf ademhalen. Zoals eerder geschreven krijg ik de bikinilijn al een beetje terug. Zie dan ook naar een strandbezoek uit. Een kleurtje hoef ik niet meer te krijgen. Een aantal medicijnen laat mijn huid ligt kleuren. Jammer dat de kleur een beetje naar geel uitwijkt. Begin zelfs al te vervellen. Vanmorgen hebben Niels en Juul mij een kus gegeven, hierna zijn ze met opa vertrokken naar Zwolle alwaar ze de vakantie zullen voortzetten in casa Hamersveld Senior. Pappa en mamma hebben nu alle tijd om er voor mij te zijn. In plaats van gister zal opa Jan morgen pas beginnen met het geven van bloed. Dit komt omdat de cellen van oom Robert nog met voldoende hoeveelheden in mijn lijf aanwezig waren.

18 opmerkingen:

 1. Och wat heftig voor dit moment, wat betreft jouw longetjes, straks als jouw lichaam wat sterker is...En wat fijn voor je papa en mama om wat reactie te zien. Een glimp van je ogen. Pop wat ben je toch een knapperd. Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve maud,
  Heel veel kracht om je longetjes weer schoon te krijgen en wat moet jij en je familie een geduld hebben. Hou vol meid samen met 'soldaatjes' die je helpen.
  Heeel veel sterkte, dineke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. We hopen en bidden met jullie mee dat de soldaten van Opa Jan jou genoeg kracht geven om je longen weer beter te maken.

  Blijf volhouden!

  Sterkte voor jou en je familie

  Een mee lezer die je niet kent.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik schreeuw het uit, Laat die longen sterk genoeg zijn voor hun taak NU, blijven vechten.... geloof erin... Amersfoort

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lief dapper meisje,
  Wat moet je toch veel doorstaan. Blijf strijden hè, die longen van jou moeten weer sterk en schoon worden. Dikke knuffel van andre, daan, Nina, Noah en nanne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. lief klein meisje wat een kracht gaat er van jouw uit. natuurlijk ook van je papa en mama. blijf zo strijden zodat je weer sterker gaat worden. zo je er graag bij helpen maar het enigste wat ik kan doen is geloven in jouw en de artsen.

  lieve papa en mama van Maud heel veel sterkte de komende tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lieve familie, we staan iedere keer weer versteld van jullie kracht.
  Maud, volhouden meisje! Zorg dat je samen met de soldaatjes je longen weer schoon krijgt. Véél sterkte en liefs!

  Arnold, Jacqueline, Bo & Sophie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lieve Maud, ik lees regelmatig even je blog om op de hoogte te blijven hoe het met jou, je papa en mama en broer en zusje gaat. We moeten hier vaak aan jullie denken. Eerder deze maand stond er een stukje op je blog over zing, vecht, huil, bid, lach...
  Samen met Tom doe ik het één-na-laatste nadat we zijn avondgebedje gezongen hebben; een gebedje voor jou en je familie omdat jullie alle steuntjes in de rug en positieve vibes die er maar te bedenken zijn wel kunnen gebruiken. Fijn om te lezen dat ze in ieder geval weer eens even in de poppetjes van je mooie ogen hebben kunnen kijken.
  We denken aan jullie. Veel liefs, Eric en Simone en een knuffel van Tom.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dag meid, fijn om weer iets van je te lezen. Blij ook dat het leger van oom Robert zo goed werkt, heeft ie toch maar mooi even gedaan! Dat leger van opa Jan heeft natuurlijk veel meer ervaring nog, dus dan gaat het vast nog weer een stukje beter. Paps en mams zullen ook wel blij zijn dat ze je ogen af en toe weer zien. Nog even vechten en het sprankeltje is ook weer te zien. Ik zeg: weg met die slijm, laat hem lekker ergens anders gaan slijmen!
  Zet hem op kanjer!
  x Alice

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Linda Esselink15 juni 2012 om 02:08

  Lieve Sjoerd, Carlieke, Niels, Juul en familie,

  Woorden schieten te kort...... Niets kan beschrijven wat jullie nu moeten voelen.

  Heel veel sterkte met het verlies van jullie kanjer Maud.

  veel liefs Linda en Stevan Esselink

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Lief Meiske Maud,
  Wat schreef je met humor ondanks dat je situatie zo ontzettend ernstig was. Op twitter las ik het vreselijke bericht dat je naar de sterren bent gegaan.Ik wil je papa en mama en broerjte en zusje alle sterkte van de hele wereld wensen.Wat zullen ze jou missen. Maar er daarboven een vrolijke boel van, er huppelt nog een klein meisje rond..... Liefs Babs

  BeantwoordenVerwijderen
 12. De laatste strohalm... Ik hoop dat jullie veel strohalmen toegereikt krijgen van mensen die jullie liefhebben en er voor jullie zijn. Warmte, liefde en kracht voor jullie met het verlies van jullie kleine meis.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Jeetje wat erg... Wat is het opeens snel gegaan, de laatste blog van gisterochtend was nog relatief positief, je deed zelfs je ogen nog even open... Carlieke, Sjoerd, Juul, Niels en familie heel veel sterkte met het moeten missen van dit lieve mooie meisje.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heel veel sterkte toegewenst in deze moeilijke tijd. Maud heeft keihard gestreden maar heeft het helaas niet mogen winnen. Dagelijks keek ik op de blog om de strijd van jullie dappere dochter en zus te volgen.

  Betty uit Zwolle.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. lieve allemaal,

  ik vind dit zo erg. ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik moet zeggen.
  Ik had zo graag met Maud willen voetballen. En ik hoopte zo dat ze beter zo worden.
  Ik ben helemaal in de war. Ik ben heel boos, hoe kan dit nou dat je zo jong een ster wordt. Ik ben super verdrietig, over maud, maar ook voor jullie allemaal. En andere kant begrijp ik dat Maud zo ook niet verder kon. En dat is het belangrijkste.
  Zouden jullie dit tegen Maud willen zeggen? Een super dikke knuffel voor jullie allemaal. Een super verdrietige Naud

  BeantwoordenVerwijderen
 16. oja de hemel huilt met ons mee

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Er zijn vele wensen uitgesproken, vele gedachten en goede vibes jullie kant uitgezonden, weet ik o.a. door de reacties nav de collecte in Assendorp. Maud, je hebt echt vele mensen met elkaar weten te verbinden. Wat een verdriet, dat jou korte leventje nu al voorbij is. Heel heel veel sterkte gewenst allemaal.

  Ellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een strijd is er geleverd, wat een kracht is er getoond en wat een buitengewoon respect heb ik voor jullie. Het heeft me diepgeraakt. Heel veel sterkte toegewenst voor nu en in de toekomst en lieve, prachtige, dappere Maud.....rust zacht en blijf vooral stralen......

  BeantwoordenVerwijderen