dinsdag 12 juni 2012

Effe bijkletsen

Ik wordt nu al weer tien dagen in slaap gehouden en lig nog steeds aan de dialyse, het beademingsapparaat en de overige toeters en bellen. Wat vliegt de tijd! Via het infuus krijg ik wat vetten, vocht en voeding binnen en al drie dagen loopt er voeding binnen via mijn Sonde. Via de sonde is de voeding minimaal en deze weet ook niet verder te komen dan mijn maag. Inmiddels hebben ze vanochtend een nieuwe sonde naar binnen gedrukt die door de maag een klein deurtje naar binnen gedrukt is, zo mijn darmen in. Of deze sondeslang het deurtje naar mijn darmen heeft gevonden zal later vandaag blijken via de scan/foto die zal worden gemaakt. Eergister hebben ze geprobeerd het beademingsapparaat die mij helpt te vervangen voor de standaard beademing. Helaas was dit geen succes en hebben ze de bekende dieselmotor met de trilbeademing weer aangesloten. Het dialyseapparaat doet ook nog steeds haar werk. Ik kom door het af voeren van het vele vocht weer een beetje op mijn streefgewicht. Hier ben ik blij om, moet toch weer straks in mijn bikini passen. Het zelf plassen staat weer even stil. Momenteel zijn de medicijnen voor de verslapping gestopt. Hierdoor hopen ze door ietwat wakker te worden dat ik wat kracht terug kan gaan krijgen wat mij kan helpen met het herstel. Gister heb ik een derde zak met soldatencellen van oom Robert ontvangen. Robert heeft nu drie keer gegeven. Meer mag momenteel niet want zijn lichaam moet ook weer tot rust komen, hij moet immers ook op zijn beentjes blijven staan. Morgen zal opa Jan beginnen met het geven van een nieuw soldatenleger. Opa Jan heeft soldaten die bijna met pensioen gaan dus hebben zeer veel ervaring om te helpen met het gevecht. Niels en Juul hebben de "vakantie" er hier bijna opzitten. Vorige week maandagavond zijn ze bij mij op de IC en ook in Het Ronald Mac Donald Huis begonnen met feesten. Beiden hebben gezorgt voor leven in de brouwerij. Op mijn bed hebben ze lekker naar filmpjes en liedjes zitten kijken van K3. Ook hebben ze zich afgelopen dagen weten te vermaken bij de ballenbak "Apenkooi" en is er in het stadspark op pony's gereden. De bakfiets van het Ronald Mac Donald Huis bracht hun overal naar toe. Ook naar de speeltuinen en de ijscoverkooppunten in de omgeving. Pappa en mamma blijven bij mij in de buurt, dat is fijn. Moet wel zeggen dat ze ondanks de slaap die ze s'nachts pakken moe zijn. De lucht in het ziekenhuis, de onzekerheid en alles er om heen maakt het zwaar. Ondanks dat blijven de grapjes komen en wordt er echt nog wel gelachen hoor. Hoe lang ik hier nog op de IC moet gaan blijven kan niemand ons vertellen. Dat het nog weken zou kunnen gaan duren behoort ook tot de mogelijkheden. De muren in mijn longen zitten nog vol met schimmel. Deze schimmels moeten eerst weg alvorens er een nieuw behangetje op kan.

11 opmerkingen:

 1. Jij dapper meisje!
  Ik kijk elke dag hier of er goed nieuws is..
  Heel veel knuffels voor jou en goede wensen voor je pap en mam, broer en zus...

  Groetjes van een onbekende uit Zeeland

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn om weer een berichtje te kunnen lezen en fijn om te lezen dat jullie er ook de goede momenten uit weten te halen! Hopelijk halen jullie daar zelf ook de energie uit die jullie zo hard nodig hebben. "Opa Jan" ook veel sterkte gewenst met het leveren van de soldaatjes. Vast weer een emotioneel moment.

  Ellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lieve Sjoerd, Carlieke, Niels en Juul. Ontzettend veel sterkte gewenst op deze loodzware weg. We denken iedere dag aan jullie en hopen dat er snel weer wat vooruitgang is. dikke knuffel Johan,Jolanda,Jasper en Jasmijn

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey troeltje,
  Nog steeds vooruitgang dus, beetje bij beetje..Je moet gewoon net zoveel geduld hebben als een schildpadje.. Het duurt even maar dan...kom je er. Wat geweldig dat je oom Robbert zoveel witte bloedcelletjes heeft kunnen leveren. Zo mag je opa dus aan de bak. Zeg, je zet ze wel aan het werk he, zelfs als je een slaapje doet..
  Op naar meer kracht en herstel. En papa en mama, zorg waar het kan goed voor jezelf. Niks aan die onzekerheid.
  We denken aan jullie. Kus

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lieve Maud,
  je opa en oma nemen morgen je kanjerketting weer mee. Kun je alle kralen van de afgelopen weken er weer aan rijgen. Mijn klas was best onder indruk van die super lange ketting.Ik ook hoor. We hebben ook een cadeautje voor je gemaakt.Is natuurlijk ook voor Sjoerd, Carlieke, Niels en Juul.Want die vechten wel super met je mee. Vanavond ben ik even op bezoek geweest bij je opa en oma v.H. Je oma heeft veel over je vertelt. Wat zijn ze lief. Ik ga nu toch proberen te slapen. Na de spreekbeurt lukt het tot nu toe niet. Gelukkig ben ik nu een paar dagen vrij.Weltrustenxxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dag meissie, je houdt het maar goed vol hoor! Je doet je naam weer flink eer aan. Wie weet wat dat nieuwe leger soldaten straks allemaal voor je kan doen. Die zijn vers zat, dus kunnen hopelijk snel een behangetje plakken voor je. Zet hem op Maud en haar troepen! Knuffel voor je ouders en broer en zus. Dat zijn toch ook een paar kanjers!

  x Alice

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lieve mensen, wat maken jullie veel stress, verdriet en onzekerheid mee. Hou vol, put kracht uit elkaar, jullie gezin en familie, jullie humor, maar bovenal uit jullie sterke dochter Maud.
  Lieve kleine Maud je bent groots in je dapperheid.
  Liefs Aylin, Rowyn, Emiel en Kum Harink

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lieve Carlieke, Sjoerd, Niels en Juul,
  Regelmatig kijk ik even op de blog van Maud in de hoop dat er goed nieuws te lezen is. Het valt niet mee. Wat hebben jullie een weg te gaan zeg met de ziekte van Maud. En ik vind het bewonderenswaardig hoe jullie er mee omgaan en hoe je alles verwoordt in de blog. Maar wat zullen jullie veel van jezelf vragen met het reizen, de zorgen, de hoop en de angst.
  Als jullie weer eens in Zwolle zijn en je hebt de gelegenheid om even niets te moeten dan wil ik jullie met alle plezier een fijne massage geven. Als dat mijn manier kan zijn om iets voor jullie te doen, dan doe ik dat graag. Bel of mail gerust.
  Ik wens jullie heel veel kracht en liefde toe om Maud te ondersteunen, om er voor Niels en Juul te zijn en om er voor jezelf en elkaar te zijn.
  Lieve groet van je "Lelie"-collega Wilko Jongman

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Lieve Maud,
  We hopen dat opa Jan's soldaten hun werk doen en jou stukje bij beetje sterker en beter maken. We blijven onze positieve gedachten naar jou en je familie sturen. Zet 'm op, kanjer!
  Liefs, Nelis, Colette en Lisanne

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hallo dappere Maud,

  Dagelijks kijk ik op je blog, meisje wat moet je vechten voor je herstel. Zet 'm op, ik hoop van harte dat je spoedig wat mag opknappen. Sterkte voor vader, moeder, je broer en zus.

  De trouwe volger van je blog uit Zwolle.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. owww lieve Maud een dikke kus voor jou
  Wij denken aan je

  Liefs Myriam mamma van kanjer Donna

  BeantwoordenVerwijderen