donderdag 7 juni 2012

Start met laatste stohalmen.

Ik ben sinds gister stabiel gebleven. Ondanks dat heeft het team van specialisten besloten om vandaag te starten met het toedienen van granulocyten of te wel witte bloedcellen. Het alleen stabiel blijven is momenteel voor mij niet voldoende. Ik moet deze granulocyten ontvangen om de schimmel op te ruimen en zo de stamcellen een kans te geven om op te bouwen en mij weer kracht te geven om te gaan werken aan mijzelf. Vanmorgen in de vroegte heeft pappa oom Robert in ons verblijf UMCG ontvangen met koffie, verse jus en een broodje. Hij moest hier in alle vroegte voor uit de veren, uiteraard met liefde! Na even gewacht te hebben is hij in beide armen aangeprikt en is de lijn van en naar de machine aangesloten. De celafneemdokters waren met twee man en twee vrouw sterk aanwezig voor het gebeuren en tesaam hebben ze er een gezellige gebeurtenis van gemaakt. Met veel aaneengesloten gepraat over koetjes en kalfjes waren de drie uurtjes zo voorbij. Gisteravond heeft Robert zichzelf twee keer pijn moeten doen door met twee spuiten in één van zijn zwembanden te prikken. Deze medicijnen die het beenmerg activeren om witte bloedcellen aan te maken maakte Robert actief. Vanochtend stond hij op met wat pijn en tinteling in zijn onderrug en benen. De medicijnen hebben goed hun werk gedaan. Morgen en overmorgen komt Robert weer drie uur liggen aan de lijnen voor nieuwe cellen die ik vervolgens dezelfde dag tot mij ga nemen. Zaterdagavond moet opa Jan gaan beginnen met zichzelf twee keer te prikken. Het zoeken naar een zwemband zal voor hem wat moeilijk gaan worden. Hij heeft namelijk een wasbordje en heeft een goed afgetraind lichaam. Vanaf zondag zal hij hier in Groningen hetzelfde traject als Robert gaan bewandelen. Momenteel is het zakje met cellen de weg naar en in mijn lichaam aan het bewandelen. Om kwart voor zes zag pappa met spanning en emotie het goedje door de lijn naar binnen lopen. Voor nu afwachten hoe mijn lichaam hier op gaat reageren. Iedere dag zal met bloedafname worden gekeken welke stapjes er bij mij binnen gemaakt gaan worden. Aan de hand hiervan wordt ook gekeken of er nog meer donoren gezocht moeten gaan worden. Zover ze nu kunnen inschatten moet ik twee weken lang iedere dag cellen van iemand gaan ontvangen. Daarna moet het beenmerg alles over gaan nemen. Voor nu kan ik dus zes dagen voorruit. Hoe vervelend en naar het ook klinkt, we zijn begonnen met de laatste strohalmen.

14 opmerkingen:

 1. Lieve kleine dappere Maud wat maak jij een hoop mee en met jou papa en mama . Voor een ieder heel veel sterkte en kracht !!! We blijven hopen en bidden en kaarsjes voor je branden ..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel veel sterkte! We leven allemaal mee.
  Hilde en familie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het blijft heel erg spannend hè meis. Op naar de stijgende lijn vrouwtje. Mede mogelijk gemaakt door jouw oom en opa. Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lieve Maud,

  Pák die laatste strohalmen!

  Liefs,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Linda Esselink7 juni 2012 om 11:08

  Ik weet even niet wat ik moet zeggen!
  Kom op meisje, pak die strohalmen met je beide handjes aan!

  sterkte.

  liefs Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De kaarsjes branden hier weer.
  Zet' m op, Maud! We denken aan je.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ook hier brandt een kaarsje voor je lieve Maud...wat wil ik graag meer doen, kan je nagaan hoe je papa en mama zich moeten voelen..Vecht meisje, vecht nog even, je kan nog helemaal niet gemist worden op aarde..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lieve Maud, ook hier bij ons branden de kaarsen, speciaal voor jou! En las het even kan ben ik in gedachten met de wensenketting bij jou. We wensen papa en mama heel veel sterkte toe en via dit bericht een dikke knuffel. Fijn dat de rest van je lieve familie zo goed bezig is voor jou. Hou vol kleine strijder!
  Jos en Ina

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Lieve Maud en familie, we denken aan jullie, houd moed en hoop! Liefs Jeroen en Roselinde & kids

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lieve Maud,

  Je kent ons niet maar we denken echt heel veel aan je.. Hou vol meisje!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Een kaarsje brandt hier voor jou. Lieve Maud, je vecht zo hard en jij verbind mensen. We staan in een kring om je heen en steunen jou en je ouders. Alle, alle kracht sturen we met onze gedachten naar jou.
  Liefs en knuffel vam Detmer, Linda, Floor, Sil, Loes en Ise

  BeantwoordenVerwijderen
 12. lieve maud en familie,
  ga ervoor die laatste strohalm, onze dochter heeft het gehaald, moet voor jou ook kunnen maud

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Lieve Maud en familie,

  Zet hem op, kleine meid! We wensen je alle kracht en hopen dat het geluk nu ook eens aan jouw kant is!

  Arend en Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Kom op lief meisje. Je bent al zover gekomen en dit kan je ook aan. Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen