zondag 4 maart 2012

Behoorlijk Actief

Het was me het weekendje wel. Terwijl thuis de familie twee verjaardagen aan het vieren was, beleefde ik met mamma zo mijn eigen feest. De eerste begon zaterdagmorgen, toen het infuus in mijn voet niet meer goed zat. Hij ging eruit en ik mocht lekker in bad, heerlijk! Ik heb de boel lekker ondergespat en heb geweldiggenoten!

Na deze pret kwam helaas het bericht dat ik nog een nieuw infuus moest. In mijn voet lukte het niet en ik heb alvast hard geschreeuwd, maar toen moest het in mijn hoofd! Bij mamma op schoot en met mijn hoofd op haar knieen hebben ze het infuus net boven mijn voorhoofd ingeprikt. Nee, dit was helaas geen pretje. Hevig heb ik mij verzet, maar de dokter was toch sterker. Ik was de hele dag van slag. Maar goed, ik zou Maud niet zijn, als ik niet tussendoor gekke apenstreken zou uithalen. Dus kleuren op de dekens, het tafeltje en mijn benen, liedjes zingen met mamma en verstoppertje spelen achter popjes en mijn deken waren favoriet. Ik was, zoals mamma dat noemde een beetje hyperactief en supr ondeugend...?

Vandaag was het eigelijk net zo, alleen dan met alleen maar blije momenten en ballorigheid. Ik wist van geen stoppen. Zelfs toen mamma het vanmiddag bedtijd vond wilde ik meer, meer, meer... Uitgeput viel ik aan het einde van de middag in slaap om na een uurtje weer wakker te worden van bezoek. Leuk hoor, ik heb weer hartstikke mooie foto's van mijn nichtjes en neefje uit Apeldoorn, en die hangen we mooi op het prikbord.

En ja, ook voor het avondslaapje had ik geen zin het het hele ritueel. Ik weet niet hoe het mamma is gelukt, maar toch lag ik neens in pyama, met gepoetste tandjes in bed om eens goed bij te tanken.

Als alles goed is, ga ik dinsdag onder het mes, voor het verwijderen van de tumor. En als laatste wil ik graag nog wel vertellen dat de verzekeraar mijn reis en verblijf naar Amerika betaalt. Voor de rest van de familie zijn pappa, mamma en heel veel andere mensen bezig met een stichting. Ik snap het allemaal natuurlijk niet, maar het schijnt allemaal heel bijzonder te zijn, want mamma moest er wel een paar traantjes van wegpinken. Als ik er meer over weet, dan zal ik juliie dat vertellen. Nu ga ik lekker dromen over buiten spelen, en naar huis en spelen in het park, want daar heb ik het vandaag veel over gehad. Slaap lekker!

5 opmerkingen:

 1. Goed nieuws dat de verzekering jullie reis vergoedt! Is ze geraaien ook trouwens!!!

  Heel veel sterkte morgen met het gedag zeggen tegen de tumor ;-)

  Fokko, Merlijn en Tom

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve Maud, veel sterkte morgen met de operatie! En papa en mama natuurlijk ook. We denken aan je!
  Liefs Arnold, Jacqueline, Bo & Sophie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo lieve Maud,

  Een zware dag morgen (dinsdag).

  Mijn gedachten zijn bij jullie allemaal!

  Liefs van o-pa Arnold

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lieve maud!
  Heel veel sterkte vandaag bij de operatie! Ik denk aan je! Hopelijk gaat alles goed!
  Natuurlijk ook veel sterkte voor je papa en mama en niels en juul!
  Dikke knuffel van je oppas lotte

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Annemiek Hiemstra6 maart 2012 om 01:26

  Ook vanuit purmerend wordt er geduimd voor jou, kleine dappere meid!

  BeantwoordenVerwijderen