zondag 5 februari 2012

MRI scan / waterpokken!

Ben blij dat ik na het "oogsten" van de stamcellen weer met mamma naar huis terug mocht keren. Wat vind ik het thuis toch fijn. Alles loopt rustig, ik voel me goed en weet me prima met broer en zus te vermaken. Hier hoort ruzie maken ook bij. Tante waterpok is broer en zus aan het verlaten en oom luis wil, als wij de dagopvang mogen geloven, de plaats in gaan nemen. Gelukkig is oom luis nog niet mee naar huis gelopen. Denk zelf dat ik me hier ook geen zorgen om hoef te maken gezien het feit dat ik niet veel haar meer over heb.

Afgelopen vrijdag ben ik met pappa naar Groningen vertrokken voor de MRI scan. Gezien de sneeuwval hadden we een half uurtje vertraging. Nou ja, moeten de dokters nu maar eens op ons wachten. Aangekomen op afdeling M1 kreeg ik verdovingstickers op beide handen geplakt door een mannelijke zuster met dezelfde naam als pappa. Das grappig. Pappa vroeg waar dit voor was. Het antwoord was........voor een infuus. Pappa gaf direct aan dat dit zijn inziens via de VAP kon en zo gezegd zo gedaan. Op de poli werd de VAP naald ingebracht. Moest wel weer even huilen.
Om half twee werd ik in slaap gebracht door de slaapdokter en er is toen een scan gemaakt van mijn buik. Hoop volgende week van de dokter te horen of de tumor is verkleind ten opzichte van de scan dit aan het begin van de kuren is gemaakt. Op de uitslaapkamer kreeg ik twee warme dekens omdat mij temperatuur naar 35,2 was gezakt. De warme dekens in combinatie met het op schoot zitten bij pappa deed me goed. Al snel mocht ik weer naar de afdeling waar de VAP naald weer werd verwijderd door de mannelijke zuster. En toen zijn we weer naar huis vertrokken...

Eigenlijk hadden we een beetje gehoopt dat we mochten blijven voor de vierde kuur, maar de dokters vonden mijn bloed nog niet goed genoeg. Nou goed, die sneeuw ziet er ook wel spannend uit, dus kan ik misschien daar nog wel even in spelen dit weekend...

Het is nu zondag en vanmorgen heeft pappa met Groningen gebeld omdat ik gekke bultjes krijg op mij hoofd en poepert. Jawel, we mogen naar het ziekenhuis in Zwolle voor controle. Hier mag ik weer tot drie keer toe uit de kleren om te laten zien waar de bultjes zitten. De vermoedens van mamma en pappa komen uit, toch nog waterpokken!!! Met een recept in de hand hup naar de apotheek om een medicijn te halen tegen deze waterpokken. Een medicijn meer per dag kan er ook nog wel bij. Aangezien ik naar alle waarschijnlijkheid woensdag met kuur vier mag beginnen moeten de waterpokken uit en van mijn lijf verdwijnen. Afwachten dus.

7 opmerkingen:

 1. Hallo die lieve Maud,

  Ik heb het ook gezien: je was heel erg blij dat de weer thuis was bij pappa en Niels en Juul. Maar de allerfijnste plek was toch weer bij mamma op schoot.

  Jammer dat je nu de waterpokken hebt. Gelukkig heb je hier ook een medicijn tegen.

  Zorg maar dat die waterpokken gauw weg zijn, dan kun je tenminste beginnen aan je vierde kuur.

  je krijgt de allerliefste groeten en kusjes van opa Arnold en geef ze maar door aan pappa, mamma, Niels en Juul.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. lieve maud.

  heh wat vervelend dat je de waterpokken hebt maar gelukkig heb je hier een medicijn voor gekregen. lieve schat geef iedereen een hele dikke kus en een dikke knuff voor jullie allen edwin

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heee lieve meid,

  Heb je toch nog de waterpokken gekregen!! Hoop dat je d'r niet veel last van hebt, ze kunnen af en toe flink jeuken, he? Heb je nog een beetje van de sneeuw kunnen genieten?
  Groetjes aan papa, mama, Niels en Juul.
  Liefs André, Daniëlle, Nina, Noah en Nanne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag lieve Maud,
  Heel veel sterkte met die waterpokken hoor. Ik hoop dat je door de medicijnen niet te veel last zult krijgen van de kriebeltjes. En dat ze maar gauw weg zijn hoor, dan mag je aan je kuur beginnen! Je bent een sterke meid hoor!
  Groetjes Alice Linthuis

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo meisje,

  Tjonge jonge, dan denk je dat je alles gehad hebt, maar dan staan die pokken met water weer op de stoep. Maar gelukkig ben je wel thuis en dat is veel gezelliger dan in dat ziekenhuis.
  Ik hoop wel dat je heel snel aan de volgende kuur mag beginnen, des te eerder ben je weer beter en hoef je niet meer naar die blauwe jassen en prik zusters.
  Nou meisje, heel veel sterkte met je pokjes.
  Groetjes, Anita Moonen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Maud,

  Wat moet je veel doorstaan! Ik hoop dat de medicijnen aanslaan, zodat je aan de 4e kuur kunt beginnen. Is ook niet leuk, maar dat moet nu eenmaal.

  Knuffel van Mariken

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Maud,
  Wat ben je toch een sterke meid! Fijn dat je weer even thuis bent geweest. Hopelijk zijn de waterpokken verdwenen en kun je weer snel door met de volgende kuur. Spannend de uitslag deze week!

  Groetjes aan de hele familie.

  Willeke

  BeantwoordenVerwijderen