woensdag 8 februari 2012

Wanneer kuur nummer vier?

Gistermorgen ben ik samen met pappa naar het ziekenhuis in Zwolle geweest om bloed te prikken. Mijn vinger had er niet zoveel zin in om bloed te gaan geven dus koos de prikdokter een tweede vinger uit om te prikken. Dit keer geen leuke pleister van Tijgertje of Winni de Poeh maar van die saaie witte. Popje kreeg ook een prikje en een pleister. Op de pleister van popje tekende de prikdokter een olifant. Moest hier erg om lachen en popje vond het ook erg leuk.
Na het prikken, wat reeds bij het wekelijkse programma hoort, gingen we met de lift naar boven en via meerdere gangen kwamen we terecht op een onderzoekskamer. Deze kwam mij direct bekend voor. Bij het eerste bezoek in het Zwolse ziekenhuis, vorig jaar december, moest ik hier al tot drie keer toe uit de kleren voor onderzoek. Ik was er toen ook nog eens slecht aan toe. We wisten immers nog niet wat er met mij aan de hand was. De dokter van afgelopen zondag moest kijken of er ten opzichte van zondag meer waterpokken waren bijgekomen. En ja, dat was het geval. De dokter zou de uitslag doorgeven aan de dokter in Groningen en een bericht zou dan nog wel volgen. En ja hoor, in de middag belde de dokter uit Groningen met mamma. De uitslag van het bloed was goed. Op basis hiervan zou ik met kuur nummer vier kunnen beginnen. Echter was ik nog niet welkom in Groningen gezien mijn aanwezige waterpokken en de kans op besmetting naar de rest van de aanwezige zieke kinderen daar. Een prima verhaal! Ik vermaak me thuis prima en voel me goed. Hoef wat mij betreft echt niet naar Groningen hoor, daar maken ze me toch weer ziek. Hoorde pappa en mamma zelfs zeggen dat ik er goed uit zie, me lekker voortbeweeg en eigenlijk ten opzichte van het verleden mezelf super ontwikkel. Ik zing liedjes over bijvoorbeeld tanden poetsen en dans en ren door de kamer. Ook ben ik heel goed geworden in nee-zeggen. En soms ben ik zo ondeugend dat pappa en mamma echt even boos worden. En dat vind ik niet leuk en ga dan even huilen. Ook dat kan ik heel goed nabootsen! Verder eet en drink ik zelfs een beetje, los van de sondevoeding die bij me naar binnen wordt gepompt. Ben ik eigenlijk wel ziek vraag ik me af.
Heb enkel en alleen wat waterpokken op mijn lijf en een slang uit mijn neus hangen. Oh Ja, en dat beetje haar wat ik heb zit niet niet goed in model. Voor de rest doe ik best leuk mee.
Morgen belt de dokter uit Groningen om met pappa en mamma te overleggen of er nog meer waterpokken bij zijn gekomen en of er vrijdag met kuur nummer vier begonnen mag/kan gaan worden.

3 opmerkingen:

 1. lieve maud.
  wat vondt ik het gezellig dat jullie bij mij op visite waren.en jullie vonden het ook leuk .en als het beter weer is gaan we allemal naar de kinderboerderij.en wens je nu alvast veel sterkte met kuur nummer 4 lieve schat een dikke kus voor jullie allen en tot snel edwin

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hai meisje,
  Geniet maar lekker van je waterpokjes, lekker even een paar extra dagen met papa, mama, Juul en Niels spelen ;-). Heb je niet teveel kriebel? We komen snel weer langs hoor, maar wachten ook even die pokken af. Puck laat weten dat ze er nog niet op zit te wachten...!

  Tot snel, dikke kus van Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lieve Maud.
  We weten niet of je nog in Zwolle bent of dat je al weer bent begonnen met je kuur.Ik vind het fijn dat je deze pauze weer even lekker hebt kunnen spelen ondanks de waterpokken. Mocht je in Groningen zijn hoop ik dat de isolatie, ze zullen je wel weer opsluiten met papa of mama erbij, deze keer meevalt en dat je weer snel hier bent. Heel veel liefs en tot gauw!! Jos en Ina

  BeantwoordenVerwijderen