vrijdag 20 januari 2012

Het eerste goede nieuws!!!

Ik ben blij! De dokter kwam net binnen wandelen in het blauwe pak met mondkapje op om te vertellen dat mijn beenmerg schoon is. Eindelijk een eerste stap in de goede richting. De chemo heeft haar eerste werk gedaan. Super! Vier februari gaan ze een MRI scan van me maken om te kijken of de chemo ook de tumor en diens uitzaaiingen kleiner heeft weten te maken. Dat is dus nog even afwachten. Maar voor nu ben ik blij, zo blij dat ik alle sondevoeding uitspuug. Dit keer niet over mamma maar de beurt is aan pappa. De schade valt gelukkig mee. De zuster komt met een bepaald goedje de vloer schoonmaken. Pappa steekt mij in een schoon setje kleren en spoelt op de kamer de vieze kleren uit. Samen met zijn vriend meneer Biotex. Het spugen lucht gelukkig direct op zodat ik met plezier naar Kabouter Plob kan kijken. Pappa geeft me een paar zoute stokjes, daar waar ik momenteel zo dol op ben. Al met al tot zover best een leuke dag hoor. Het goede nieuws van de dokter geeft moed en positieve kracht.

10 opmerkingen:

 1. Hoi Maud,

  Jippie wat een goed nieuws!! Wij zijn super blij voor jullie! Was leuk dat we je vanavond weer hebben gesproken en naar je hebben kunnen zwaaien via de webcam. Gaan we gauw weer doen.

  Groetjes Iris, Jasmijn, Roos (en papa en mama)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha die Maud,

  Wat was ik blij met de sms van pappa! Edwin heeft weer bij me gegeten en hij was ook al zo blij. Op naar de vierde februari.

  Ik heb gezien dat je heel lekker hebt gegeten, want pappa heeft ons een mooie foto gestuurd.

  Ja, en het slapen. Hoe moet dat met pappa zijn nachtrust? Het bed is al klein en dan ook nog met twee mensen er op liggen. Maar wat is dat fijn om dicht bij pappa te kunnen liggen slapen.

  Ik hoop ook dat de dokters weer gauw met hun "normale" gezicht je kamer kunnen binnenkomen, want zo'n mondkapje is best een beetje vreemd en soms wordt je er een beetje bang van.

  Doe je groeten aan pappa en ook aan mamma, Niels en Juul?

  Een dikke kus van opa Arnold.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ha lieve maud.
  ook ik was super blij met de sms van pappa zeg.wat een goed nieuws en nu op naar 4 februari.heb je lieve mail gelezen en als je thuis bent en je voelt je goed spreken we heel snel wat af want we hebben elkaar inderdaad lang niet meer gezien lieve schat dikke kus voor jou pappa mamma niels en juul dag lieverd tot snel!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Maud,

  Geweldig nieuws, wat zijn wij blij voor jullie allemaal!! Goed nieuws geeft positieve energie. Sterkte met de rest van de kuur. Wij hopen dat het zandmannetje de weg naar jouw kamer vindt, zodat jij, pappa en mamma meer uurtjes mogen slapen.
  Dikke kus van Rhemo, Bodhi en Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Maud,

  Wat een enorm goed nieuws heb ik gelezen. Dat is toch wel erg fijn voor jou en je pappa en mamma en broer en zus. Nog heel veel sterkte met de aankomende onderzoeken en kuren.
  Een dikke knuffel,
  Elle Griek

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lieve Maud,

  Wat een heerlijk nieuws. Ben zo blij voor jou en je familie. Fijn die stap in de goede richting. Je hebt al zoveel moeten doorstaan... ik vind je een kanjer. Fingers crossed voor 4 februari... Sterkte lieverd. Liefs aan papa, mama, Niels en Juul.
  Dikke knuffel,
  Ellis

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lieve Maud,

  Wat een goed nieuws!!! Ook wij zijn heel blij voor jou en papa, mama, Niels en Juul. Liefs, André, Daniëlle, Nina, Noah en Nanne

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ha mooie Maud, wat een ontzettend fijn bericht!!
  Nu met z'n allen duimen voor nog een goed bericht voor vier februari!!
  Groetjes janneke en andre

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi lieve Maud,

  Wat een geweldig nieuws!! We zijn superblij voor jullie! Wat heb jij al een boel moeten ondergaan zeg, je bent echt een bikkel! Dikke knuffel en doe je de groetjes aan papa, mama, Niels en Juul?

  Liefs Arnold, Jacqueline, Bo en Sophie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Beste Maud
  Allemaal goed nieuws. Maar dat wisten oma en opa al. En wij hebben dat zaterdag ook gezien. Donderdag ben je met Juul en Niels bij ons geweest en het was toen heel gezellig. Smiddags ben jij en juul naar bed geweest. En jij mocht naast oma slapen.
  Zaterdag zijn wij nog even aan de Hortensiastraat geweest. Toen was het al weer gezellig. Jij, Niels en uul waren in een opperbeste stemming. Dat is ook leuk voor Mamma en Pappa. Dat konden wij wel merken toen wij weer weg gingen.
  Later als opa en oma oud zijn zullen wij wel eens vertellen hoe flink je altijd bent geweest. En ondanks alles zo vrolijk. Kunnen wij toch een beetje leuk terug kijken op deze vervelende periode.
  Doe mamma, pappa , Juul en Niels maar de groeten. Want wij gaan nu koffie drinken en misschien een wijntje en dan gaan wij naar bed.
  Lekker slapen he. En pappa en mamma niet wakker maken hoor. Want anders zijn ze morgen weer moe.
  Kusjes en tot de volgende keer.
  Opa en Oma

  BeantwoordenVerwijderen