donderdag 19 januari 2012

De derde kuur

Hallo allemaal. Hier ben ik alweer. Samen met mamma ben ik al voor de derde dag in Groningen. Dinsdag moest ik er zijn voor bloedprikken en een beenmergpunctie. Na veel wachten, bloedprikken en de vap aanprikken en een gesprekje met de arts gingen we door naar de
beenmerg Punctie. Ik moest even onder narcose en dat was echt zo gepiept. Toen ik wakker werd moest ik wel even huilen, maar een paar plakjes ontbijtkoek deden mij erg goed. 's Avonds heb ik de afdeling mijn ware aard laten zien. Ik liep vrolijk te rennen en lachen door de gangen, klauterde over de stoelen en heb mij wel een paar keer voor mamma verstopt. Dat was lachen zeg!
Voor wat betreft de nacht kan ik zeggen dat ik naast mezelf ook mamma lekker weinig nachtrust heb gegeven. Door de aanwezige koorts die pas gister met de noorderzon wou vertrekken kon de derde kuur pas gister in de middag beginnen. Ik moet weer erg aan de situatie wennen en helaas, ik mag de kamer niet meer af. Dit vindt ik mooi vervelend en dan druk ik het nog zachtjes uit. Gelukkig mag ik van woensdag op donderdagnacht naast mamma in bed liggen. De warmte en het feit dat mamma heel dicht bij is doet me goed en zorgt dat de nacht qua nachtrust beter is.
Vandaag is het donderdag. Het leuke nieuws is dat ik vandaag pappa weer ga zien. Het slechte nieuws is dat mamma dag gaat zeggen. Dat ik daar verdriet van heb laat ik echt wel zien hoor. Maar goed, ik weet dat mijn zus en broer ook behoefte hebben om mamma te zien. Helemaal nu pappa vertelt dat Juul onder de waterpokken zit. Hier heeft zuslief last van. Broer Niels heeft ook enkele vlekken op zijn gezicht. Na het afronden van kuur nummer twee heb ik reeds een spuit in mijn been mogen ontvangen als preventie om zo te voorkomen dat ik deze pokke ziekte ga krijgen. Tijdens mijn kuren moeten we voorkomen dat de waterpokken vrij spel gaan krijgen. Dit komt de kuur absoluut niet ten goede. En daarnaast heb ik momenteel al genoeg ziekte in me, ja toch! Omdat de afdeling niet het risico mag lopen dat ik of mamma of pappa de waterpokken gaat verspreiden ontvang ik van de zuster een "rode" kaart. Code rood wel te verstaan. Betekend niets meer dan kans op besmettingsgevaar. Mamma neemt afscheid en gaat naar huis. Het verzoek van de zusters om snel de uitgang op te gaan zoeken. De weg naar de uitgang is inmiddels bekend gezien het ziekenhuis reeds een tweede huis is, voor mamma dus geen probleem. Voor mij en pappa een iets ander verhaal. Ik mocht de kamer toch al niet af maar nu pappa ook niet meer. We zitten in een eenspersoon kamer met wc en douche. Best lux hoor! Tussen de kamer en de gang zitten twee deuren met daar tussen een tochtportaal. Hier kunnen de zusters die pappa koffie, eten en eventuele andere behoeftes komen brengen hun handen wassen en mooie blauwe jassen aantrekken. Doen ze trouwens ook als ze voor mij komen hoor. Inmiddels heb ik wederom een spuit in mijn been mogen ontvangen om zo weer de eventuele waterpokken tegen te gaan of misschien al wel te remmen als deze reeds actief zijn in mij lijf. Voor het inbrengen van deze spuit sliep ik net. Het was zes uur en had nog de hele dag niet willen slapen. De spuit is ingebracht zonder verdoving om mij niet te veel kans te geven om als voorbreiding hier over na te kunnen denken. Ik werd wakker door zusters die aan mij gingen zitten, er werd verteld dat ik een prik zou gaan krijgen en voor ik het wist was het leed al geschied. Gemeen van ze maar wel snel gepiept. En wat moet dan moet. Na de spuit heb ik nog even bij pappa op schoot gezeten en ik ben net door hem in bed belegt. Het tanden poetsen lied ik niet meer toe, komt morgen wel weer. Wie dan leeft wie dan zorgt.

4 opmerkingen:

 1. Hallo Maud....ik ben via Ference op jouw blog beland.
  Wat ben jij een stoere meid zeg........zo klein, maar zo sterk. Het zou niet moeten hoeven, maar toch !!!!
  Ik wens je veel kracht toe in je strijd tegen deze gemene ziekte.
  lieve groetjes van Bianca ( 43 en ex-kinderkanker patient )

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve Maud,

  Wat heb jij vandaag weer veel meegemaakt! Al die extra prikken. Maar ik vind het heel fijn dat je soms zo lekker ondeugend bent. Wel jammer dat je nu helemaal niet meer van je kamer af mag. Maar gelukkig is pappa bij je. Ik hoop dat jullie allebei lekker hebt gegeten en ik wens je toe dat je vannacht lekker kunt slapen, misschien ook wel bij pappa in bed!

  En je blijft voor mij een hele grote en sterke meid.

  Heel veel liefs van opa Arnold en doe je de groeten aan pappa?

  Kusjes van Opa

  BeantwoordenVerwijderen
 3. lieve maud.

  wat een nieuws weer zeg poeh.jammer dat je niet meer van je kamer afmag.en je zegt het helemaal goed wie dan leeft die dan zorgt en zo is het helemaal.nou lieve lieve schat doe je de gr aan pappa en hoop dat jullie een goede nachtrust krijgen.ik hou heel veel van je een hele dikke kus en je bent een sterke meid ben trots op je.
  oom edwin

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi lieve Maud,

  Vandaag ben ik (Roos) bij jou thuis geweest en hebben opa en oma op mij gepast. Samen met Niels en Juul heb ik gespeeld en heb ik vanmiddag in jou bedje geslapen. Ik heb erg lekker geslapen. Natuurlijk wel jammer dat jij er vandaag niet was maar we hebben vanavond met ons allen geskyped met papa Sjoerd. We zagen dat je al lekker sliep. Je zal wel moe zijn van al die witte jassen. Hopelijk maak je een goede nacht en kan papa ook lekker slapen. Dikke kus van ons allemaal en tot gauw. Roos, Jasmijn en Iris (en natuurlijk papa en mama)

  BeantwoordenVerwijderen