vrijdag 6 april 2012

Shoppen

Het is inmiddels zaterdagochtend. Afgelopen dagen ben ik weer wat aan het opkrabbelen. Ik zorg wel dat de wasmachine minimaal twee keer per dag haar werk kan doen. Dit is momenteel de enige regelmaat die we hier thuis hebben. Donderdagmiddag ben ik samen met Juul, pappa en mamma de stad in gelopen. Wij zussen natuurlijk in de buggy. Eindelijk eens de mogelijkheid om te shoppen. Ik groei uit de kleren dus moet nodig wat nieuws hebben. En zuslief ook. Tijdens de tocht naar de stad ben ik heerlijk in slaap gevallen en ben ik in de positie ligstand gebracht.
De eerste winkel die wij aandeden was ons favoriet, de Hema. De geur van de door ieder bekende rookworst deed me echter geen goed. Gezien het feit dat ik gestrekt lag is de winkelvloer bespaard gebleven. De golf liep heerlijk via mijn kin, langs de nek, door mijn sjaal en over mijn jas de buggy in. En daar lig je dan. Voor pappa en mamma; en daar sta je dan. In de verzorgingstas gelukkig genoeg benodigheden om mij ietwat op te kunnen lappen.

Nu, snel op zoek naar een schone en tevens nieuwe jas. We kwamen uit in de PC hoofdstraat van Zwolle, de Sassenstraat. In een trendy kinderwinkel met enkel en alleen A-merken waar ik nog nooit ben geweest en ook niet snel weer zal komen heb ik me een mooie jas aan laten meten. Pappa heeft ook een vuilniszak gevraagd. Al trekt pappa een vuilniszak aan, ook dat staat hem goed. Nee hoor, deze zak was uiteraard voor ongesmeerde kledij. Na dit bezoek hebben we elders nog laarsjes gekocht. Laarsjes voor de regen. Voor mij rode, voor Juul rose en voor Niels hebben we grijze gekocht.

Daarna hebben we nog even de stad doorgelopen en al snel gaf ik pappa aan dat er poep naar buiten was gekomen. Pappa stond er inmiddels alleen voor omdat mamma zich op uitnodiging bij de schoonheidssalon mocht laten verwennen. En daar staat pappa dan midden in de stad met twee dochters waarsvan hij weet dat hij snel aktie moet ondernemen om mijn luier te vervangen. Op het gasthuisplein op een terrastafel heeft hij de klus weten te klaren. Mijn hemd was reeds getroffen door de dunne poep en zo ook al snel de handen van pappa en het terras met de luier die al open met de poep naar onder een neerwaardse beweging maakte. Je begrijpt dat pappa het enigzins warm kreeg en zich ook wat bekeken voelde. Na nog appelsap en een broodje bij Bakker Bart liepen we met een omweg naar de schoonheidsspecialist alwaar mamma lekker onderhanden werd genomen met een gezichtsbehandeling. Een massage aan gezicht en schouderpartij werd gevolgd door een voetmassage en de kwasten om het gezicht van mamma mooi te maken (nog mooier te maken aldus pappa). Ik heb samen met Juul chocolade paaseitjes van hun jasje ontdaan.

Na het speciaal aangeboden ontspanningsavontuur van mamma was pappa aan de beurt met eenzelfde behandeling. De kwasten bleven bij hem achterwege, was niet nodig bij pappa. Ter afsluiting van deze middag hebben we met ons vieren bij het oude postkantoor gegeten. Hier kun je ook super leuk spelen en dat hebben we dan ook echt wel gedaan.

Een onrustige maar toch leuke dag was het. En ik ben blij dat uit onverwachte hoek mijn pappa en mamma ook eens aandacht hebben gekregen door ze even heerlijk te laten ontspannen.

2 opmerkingen:

 1. Nou Maud,
  Het klinkt alsof je een gezellig dagje hebt gehad met Niels en Juul. Stiekem misschien een beetje grinnikend om die arme paps en mams. Maar gelukkig hebben ze allebei nog kunnen genieten van een welverdiende oplapsessie!
  Morgen ga ik lekker voor je rennen in Utrecht. Ik heb er erg veel zin in. Nu nog hopen dat het een beetje droog blijft.
  Tot de volgende keer maar weer.

  Groetjes Alice

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi lieve maud,

  Nou, dat was me het dagje wel, haha. Zo te lezen heb je het wel naar je zin gehad met zuslief, fijn! Wij hopen dat jullie fijne paasdagen hebben en genieten van elkaar. X André, Daniëlle, Nina, Noah en Nanne

  BeantwoordenVerwijderen