woensdag 2 mei 2012

Uitstel, dus vakantie!!

Na een fijne dag buiten te zijn geweest lig ik inmiddels moe maar voldaan in mijn vertrouwde nestje te slapen. Het was wederom een goede dag waarbij ik me wederom weer eens afvraag "ben ik nu echt ziek?" Zoals bekend heb ik vorige week de nodige onderzoeken de revue laten passeren. Niet allen met het gewenste resultaat. Schrik niet! Helaas is de MIBG scan mislukt. Deze scan moet weergeven hoe het staat met de uitzaaiingen in mijn botjes. Vorige week schreef ik al dat ze mij met de slaapmiddelen niet plat wisten te krijgen waardoor de scan een dag werd verschoven. Nu blijkt dat het radioactieve goedje niet haar werk meer heeft kunnen doen omdat de tijd tussen het inbrengen en de daadwerkelijk scan te ruim was. Dat is naar en dan druk het zachtjes uit. Wil niet weer het vrouwlijk geslacht in mijn schrijven op tafel gooien. Het gevolg is dag de scan overnieuw moet en dus ook het radioactieve goedje. Betekent wederom onder narcose. Dit gaat volgende week dinsdag en woensdag plaatvinden. Los van het weer onder narcose gaan wordt gaat het hele traject weer een week schuiven. Het voordeel is dat ik nu vakantie heb. Ik wordt tot aanstaande dinsdag niet in Groningen verwacht, ik voel me goed en kan dus mijn eigen gang gaan. Uiteraad moet ik wel rekening houden met de rest van het gezin, maar toch. De gehoortest is ook niet helemaal duidelijk voor de artsen en ook deze moet opnieuw plaats gaan vinden. Of mijn gehoor nu wel of niet is beschadigd door de chemo is dus nog onduidelijk. De uitslag van de hartecho is nog niet bekend. De MRI scan van vorige week heeft wel haar werk gedaan. Deze was om te kijken of de tumor goed is verwijderd en dit is dan ook het geval. Gelukkig, toch nog iets goed na een week van onderzoeken en testen. Ik heb namelijk wel een beetje het gevoel dat ik vorige week te veel in het ziekenhuis ben geweest met te weinig resultaat. Maar goed, nu dus "vakantie". Ben vandaag naar het Noorder Dierenpark in Emmen geweest. Veel dieren gezien, lekker gespeeld en fijn buiten. Na afloop zijn we nog een bij de braderie in Meppel geweest. Ik ben in de auto blijven slapen en Juul en Niels zijn bij de springkussens geweest. Door een gegoeide vriend van pappa en ook weer zijn vrienden van vrienden en diens ouders (snappen jullie het nog) waren op de braderie wel drie springkussen neergezet. Daarnaast stond er ook een soort van clown die van lange ballonnen dieren kon draaien. Het halve plein stond in het teken van Maud, mij dus. Bizar eigenlijk! Helemaal leuk al heb ik er zelf niets van gezien. En daar baal ik wel van kan ik je zeggen. Maar goed ik ben geen robot. De opbrengst van de festiviteiten komt allen geheel ten goede van de stichting. Super toch! De rest van de week gaan we lekker thuis spelen. Nergens is het beter dan thuis.

4 opmerkingen:

 1. Ha die familie van Hammersveld, we hopen dat jullie lekker genieten van jullie welverdiende vakantie!!
  Groetjes Janneke & André

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ha lieve dappere maud.
  wat lees ik nou vakantie.geniet er maar lekker van samen met pappa en mamma en niels en juul.dat hebben jullie verdiend.een collega van m,n werk gaat ook centjes binnen halen.nou lieve schat geef iedereen een heeele dikke pakkerd van me .en ik hou heel veel van jullie allemaal.dikke kus edwin.en oja tot snel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lieve Maud,
  Jos heeft je mama en Ellis op het podium gezien bij de bevrijdingsfestival.Heel erg knap van je mama en Ellis dat zij dit durfden voor al die mensen. Maar je hebt dat sterke karakter niet van een vreemde. Fijn dat je even rust hebt en heel veel sterkte volgende keer met al die onderzoeken!! Een hele dikke knuffel van Jos en Ina.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag dappere meid,

  Wat vervelend dat een aantal onderzoeken opnieuw moet gebeuren, dat is wel even wat zuur, maar aan de andere kant..laat ze maar eens dubbel zien hoe goed je bezig bent, volgens mij ben jij niet klein te krijgen! Geniet lekker van je vrije dagen met de familie!

  BeantwoordenVerwijderen